Om Blære Friskole

• Blære Friskole er en skole med 10 klassetrin – fra 0. – 9. klasse. Der er aldersintegreret undervisning, som betyder at eleverne nogle gange bliver undervist på tværs af klassetrin. F.eks. 6., 7. og 8. klasse kan undervises sammen i matematik, eller deles op i grupper på tværs af klassetrin ud fra indsatsområder.
  • Der tilbydes folkeskolens afgangsprøve i 9. klasse.
  • Der er på samme adresse tilknyttet vuggestue, børnehave og SFO med børn fra 0 år og op til 3. klasse.
  • Blære Friskole er beliggende “frit” på landet mellem Blære Stationsby og Blære Kirke.
  • Skolens nærmeste omgivelser består af en skolegård, en legeplads, to sportspladser, en naturlegeplads og en lille skov, som tilsammen giver eleverne virkelig gode muligheder for leg, boldspil og andre udendørsaktiviteter.
  • Blære Friskole er med omkring 65 elever fordelt på 10 klasser (0.-9.kl) en overskuelig enhed, hvor vi har særligt gode betingelser for at følge og stimulere den enkelte elevs faglige og personlige udvikling nøje.
  • ”Alle kender alle”, hvilket medfører, at små problemer meget ofte kan løses, før de bliver til store problemer.
  • På Blære Friskole er det til stadighed et mål, at skabe en tryg ramme om børnenes skolegang. Skolen skal gerne være et sted, hvor forældrene trygt sender deres børn hen, og hvor både børn og lærere hver dag kommer med glæde. Det giver de bedste chancer for, at skolegangen bliver god.
  • Skoledagen indledes hver dag med fælles samling, hvor alle klasser er samlet i det kombinerede samlings- og musiklokale.
  • I lokalområdet er der efter skoletid mulighed for at deltage i kulturskolens tilbud. Her kan eleverne gå til forskellige former for sammenspil eller blive undervist i et instrument.
  • Der er et tæt samarbejde med Blære IF, hvor der mulighed for at deltage i forskellige idrætsgrene – året rundt – både ude og inde.