Juleklippedag d. 30.11.2018

På fredag er der traditionen tro juleklippedag på Blære Friskole.

Denne dag skal klasselokalerne pyntes op og det er op til de enkelte klasser, hvordan oppyntningen skal foregå. Fælles for alle er dog at vi spiser risengrød kl. 10.00. Er man ikke til risengrød, skal man medbringe madpakke.

Ydermere har der været tradition for at man denne dag må have slik med, hvilket også gør sig gældende i år. Eleverne må have med for max. 15 kr.

Vi glæder os til den dejlig dag i julehygges tegn.

Juleklippedag d. 30.11.2018

På fredag er der traditionen tro juleklippedag på Blære Friskole.

Denne dag skal klasselokalerne pyntes op og det er op til de enkelte klasser, hvordan oppyntningen skal foregå. Fælles for alle er dog at vi spiser risengrød kl. 10.00. Er man ikke til risengrød, skal man medbringe madpakke.

Ydermere har der været tradition for at man denne dag må have slik med, hvilket også gør sig gældende i år. Eleverne må have med for max. 15 kr. 

 

Vi glæder os til den dejlig dag i julehygges tegn.

Nyhedsbrev, september 2018

Skolen, børnehaven, vuggestuen og SFO har været rammen om en stor produktion den sidste måneds tid. Vi håber at rigtigt mange af jer kommer og ser resultaterne til vores frugtmarked på lørdag d. 6. oktober kl. 10-13. I må meget gerne tage alle I kender med, så vi kan få en rigtig god dag, og tjene nogle penge til lydudstyr til vores musical.

Vi har flyttet vores pædagogiske dag fra i fredags til foråret, da det giver mere mening i forhold til de ting vi skal diskutere på pædagogisk dag. Vi afholder pædagogisk weekend i februar, så der er forældreundervisning på skolen og forældrenødpasning i børnehave og vuggestue fredag d. 1. februar. I må meget gerne allerede nu sætte kryds i kalenderen, så I har en mulighed for at blive en del af jeres børns hverdag denne dag, eller finde alternativ pasning.

Vores nye sekretær Irene Davidsen Hansen er ved at have styr på det meste, og her i starten af skoleåret er der meget at få styr på. Skulle der mod forventning være indsneget sig fejl beklager vi og beder jer ringe til hende på skolens nummer mandag, onsdag eller torsdag og tale med hende om det. Vi håber også snart, at vi får overskud til at kikke på mælkeordning, så eleverne kan bestille mælk til deres madpakke. Vi giver besked om dette på Intra.

I forældre er generelt rigtig gode til at skrive om fravær på vores Intra, men det svipser en gang imellem. Da vi gerne vil være helt sikre på, at der ikke er sket eleverne noget på vej til skole, har vi besluttet at følge mere op på dette, så møder jeres barn ikke i skole og vi ikke har hørt noget, kan I forvente at blive kontaktet.

Vi har i år rigtig mange elever i vores samlede 8.-9. klasse. Derfor har vi været nødsaget til at sige nej til et par elever til disse årgange. Ligeledes forsøger vi at lave en plan for at sætte nogle flere lærertimer af til dem, så klasserne kan have flere timer hvor de er delt, eller har dobbeltlærer på.

Jeg vil gerne bede jer forældre i vuggestuen og børnehaven om at huske vores åbnings- og lukketider. Når vi lukker kl. 16.45 man-tors og kl. 15.45 fredag, er dette tidspunktet hvor I forventes at have forladt institutionen og personalet kan holde fri. De fleste af jer er rigtigt gode til at respektere dette, men vi oplever desværre flere og flere dage, hvor dette ikke kan lade sig gøre. Bestyrelsen har derfor besluttet, at vi fremover noterer os hvem der kommer for sent og tredje og efterfølgende gange vil I blive opkrævet 500 kr. pr. gang. Husk at melde jer til foredraget om at sætte grænser og være tydelige overfor børn, som er onsdag d. 7. november. Man kan tilmelde sig på sedlen i børnehave og vuggestue eller ved at sende en mail til: administration@blaerefriskole.dk

Jeg håber at se rigtigt mange af jer til frugtmarked på lørdag.

Med venlig hilsen Inge Engelst Christensen

Nyhedsbrev, 23 maj 2018

Jeg håber I alle har haft en rigtig god pinse, og har nydt det gode vejr.

I sidste uge havde vi en rigtig god koloni for storkebørnene. Vi var på Klim Strand Camping i en hytte og vi var i badeland, gik tur på stranden og samlede sten, legede på både den lille, den store og den indendørs legeplads, fik godnathistorier, spiste pizza og mange andre ting. Jeg lagde billeder op på forældresiden om aftenen fredag. Det var helt bevidst, at jeg gjorde det efter vi var kommet hjem, så børnene selv havde mulighed for at fortælle, hvad de havde oplevet.

Om to uger er det skoleelevernes tur til at komme til Ree-Park. Sedlen ligger på Intra. Eleverne skal aflevere 75 kr. for hjemtransport til deres klasselærer.

Jeanet har valgt at opsige sin stilling på friskolen og hun stopper d. 30. juni. Vi er i gang med en proces med at få ansat en ny sekretær/bogholder/blæksprutte, som vi håber kan starte med det nye skoleår. Jeg håber på jeres tålmodighed, når Jeanet ikke er her. Vi vil gerne takke Jeanet for det store arbejde, hun har lagt i opstarten af Blære Friskole, og ønske hende alt muligt held og lykke fremover.

Jeg vil gerne henstille til, at forældre der afleverer og henter børn, parkerer på parkeringspladsen på den anden side af vejen, og ikke på bussens holdeplads. Det gør det meget sikrere for vores børn at krydse gaden over til SFO.

Til slut vil jeg minde om, at vi holder fri/lukket Grundlovsdag tirsdag d. 5. juni, både på skolen og i Børnehuset.

Venlig hilsen Inge

Nyhedsbrev, 8 maj 2018

Tak til alle jer der deltog på arbejdsdagen. Det var dejligt at komme tilbage til skolen mandag, og se det fine resultat. Det er dejligt, at I bakker så godt op om arbejdsdagene, da disse er med til at holde prisen på skolepenge og daginstitution nede. Desuden giver det et godt sammenhold og en god fornemmelse til vores børn om, at det er deres skole, som de skal være med til at passe på.

Billede fra arbejdsdagen

Nogle af os var desværre forhindret i at deltage i arbejdsdagen, da vi var til Landsmøde i Dansk Friskoleforening. Det var igen en god oplevelse at være sammen med over 600 ligesindede til møde om de ting, der rører sig i friskoleverdenen.

Louise Christensen har søgt nye udfordringer og har fundet dem i Aalborg. Hun stopper derfor på Blære Friskole og Børnehus til sommerferien. Vi takker Louise for hendes tid hos os, og ønsker hende alt muligt held og lykke fremover.

Som nævnt på generalforsamlingen er det tid til at være lidt sparsommelige og det betyder, at vi fortsætter med det nuværende personale.

Nu er det gode vejr endeligt kommet, og vi nyder det så meget vi kan. Husk at smøre jeres børn ind i solcreme. Vi forventer at alle kommer indsmurt om morgenen. I daginstitutionen skal personalet nok reparere indsmøringen i løbet af dagen, men i skolen forventer vi, at børnene og I forældre klarer det selv.

Vi har været plaget af lus et stykke tid. Nu kommer der en miniferie, hvor børnene har fri torsdag-søndag. Jeg vil gerne opfordre til, at alle får tjekket deres børn i løbet af disse dag, så vi ved at alle møder lusefri mandag morgen.

Vi er ret ustabile på telefonerne på skolen den næste måneds tid. Jeg har dog næsten altid min telefon på mig, så har I brug for at få fat i os, og vi ikke svarer på kontoret, er I velkomne til at ringe på min telefon: 20320804.

Vi laver fortsat mad om fredagen. Vi er dybt taknemmelige for det store stykke arbejde vores hold af frivillige laver, for at få dette til at hænge sammen. Det er også en rigtig god mulighed for forældre og bedsteforældre til at komme med i skole en dag. Til første skoledag bliver der mulighed for at skrive sig på en liste, hvis man har lyst til at hjælpe til.

Fredag d. 1. juni er der idrætsdag for hele skolen. Vi holder denne dag sammen med nogle af de andre friskoler i vores område, nemlig Haubro, Skørbæk-Ejdrup, Vildsted, Klim og Overlade.

0.-4. klasse skal på Hanherred Efterskole, hvor deres elever planlægger en dag for vores elever.

5. klasse skal i Aars Svømmehal.

6.-8. klasse skal på HCI, hvor deres elever planlægger en dag for vores elever.

Eleverne der skal til Hanherred og HCI skal køre i bus sammen med elever fra Haubro Friskole, og eleverne, der skal til Aars, bliver kørt derind i privatbil.

Rigtig god Kristi Himmelfartsdag til jer alle fra Inge Engelst Christensen

Nyhedsbrev, 30. april 2018

Vi vil gerne sige tak til vores naboskole Skørbæk-Ejdrup Friskole, alle de forældre, bedsteforældre og andre der kom og så os opføre vores musical i onsdags. Igen har det været en kæmpe oplevelse for vores elever og børn at deltage i arbejdet med musicalen, og opleve det færdige resultat blive så godt, og blive taget så godt imod. Vi ved godt, at lyden er en stor udfordring og arbejder allerede nu med forskellige modeller over, hvordan vi får skaffet vore egne mikrofoner.

Vores elevråd har besluttet at deres penge, som er indtjent til frugtmarkedet og i skolens  bod, skal bruges på en lejrtur for hele skolen. Den kommer til at gå til Ree Park, hvor eleverne skal deltage i aktiviteter, sove i telt eller bivuakker og se dyrene blive fodret. Det bliver onsdag-torsdag d. 6.-7. juni og eleverne har så fri om fredagen d. 8. juni.  9. klasse er velkommen til at deltage i lejren, da de ikke skal til eksamen i disse dage, men de må også vælge at blive hjemme og forberede sig. Der kommer mere information om turen snarest.

De ældste børn i børnehaven de såkaldte storkebørn skal også på overnatning. De skal på koloni på Klim Strand Camping d. 17.-18. maj, og det bliver Annette og jeg, der tager med dem.

Louise Heilesen, som var pædagog i vores vuggestue, er stoppet, da hun har valgt at bruge sin sommer på at rejse rundt med cirkus. Vi takker Louise for hendes tid hos os og ønsker hende held og lykke fremover. Vi har i den forbindelse flyttet Jessica fra børnehaven og ind i vuggestuen, og søger derfor en pædagog til børnehaven. Der er en overvældende interesse for stillingen og vi er overbeviste om, at vi finder den helt rigtige.

På lørdag d. 5. maj er der arbejdsdag og jeg håber at rigtig mange af jer kommer. I kan stadig nå at tilmelde jer i morgen tirsdag. Alle børn har fået en seddel med hjem i tasken.

På lørdag og søndag er der også årsmøde i Friskoleforeningen, og vi har prioriteret at sende 4 personaler afsted, på trods af det falder sammen med vores arbejdsdag. Vi synes det er vigtigt at deltage i dette møde, og blive en endnu større del af foreningen og forhåbentligt tage noget friskoleånd med hjem. Vi ses altså ikke lørdag, men rigtig god arbejdsdag til jer.

Venlig hilsen Inge Engelst Christensen

 

HUSK MUSICAL I AFTEN KL 18.30

Ta’ bedsteforældre, søskende, naboer og andre interesserede med til musicalen “Den lille havfrue” i aften og se det kæmpe arbejde, som er blevet lavet.
Der er indgang via skolegården. Musicalen varer 1 time, og derefter kan der købes kaffe og kage.
Entré: 50 kr. for alle over 14 år (skolens elever er gratis).