Nyhedsbrev uge 42

Jeg håber alle har haft en god efterårsferie, at elever og lærere har fået slappet af og er klar igen.

Vi sluttede af til ferien med en dejlig motionsdag. Dagens program bestod af en god opvarmning i hallen med Steven, løbetur i det smukke område omkring Blære, smør-selv boller i fællessalen, rundboldturnering med 7.-8. klasse som dommere og fælles afslutning i fællessalen. Tak til alle dem der hjalp os med at afvikle dagen og de forældre der deltog.

Motionsløb 1 nyhedsbrev uge 42

Motionsløb 2 nyhedsbrev uge 42

Som skrevet på intra er Anne stoppet på skolen. Jørgen Jakobsen, som skal være barselsvikar for Ann, starter mandag i Annes skema. Vi forsøger hurtigst muligt, at finde en varig afløser for Anne. Vi ved at eleverne har være meget glade for Anne, så vi forsøger at gøre overgangen så glat som muligt.

I næste uge begynder Ida på skolen og vi skal have nyt skema. Jeg har brugt lidt af ferien på at lave dette. Det skal til gennemsyn hos lærerne, og så skal I nok få det ud så hurtigt som muligt. Skemaet indeholder mere musik end tidligere, da vi nu har to meget kompetente musiklærere i Ida og Jørgen. De ældste har fået lidt flere sprogtimer, er blevet skilt ad, så 6. kl og 7.-8. klasse kun har en enkelt dansktime sammen foruden idræt. Ida og Elsebeth bliver fælles klasselærere for 6. kl og 7.-8. klasse. Desuden er der byttet rundt på nogle lærere og fag for alle grupper.

Vi har besluttet os for at sætte særlig fokus på sproget her efter ferien. Det er ofte baggrund for elevernes konflikter, at de taler grimt til hinanden. Ofte er deres begrundelse, at det bare er for sjov, men det ender alligevel ofte som alvor. Vi vil, endnu mere end tidligere, kommentere på det, når vi hører eleverne tale grimt. Vi vil tale om det til vores fællessamlinger, og tage udgangspunkt i nogle af de kampagner med fokus på at tale ordenligt. Som lærerne har sagt: Så er det ikke et fænomen der er speciel for Blære, vi vil bare ikke finde os i det. Vi håber, at I forældre vil bakke op omkring dette og også kommentere på grimt sprog derhjemme.

Mange feriehilsner fra Inge