Nyhedsbrev uge 32

Tusind tak for den store opbakning til vores første skoledag-arrangement. Det var dejligt at se så mange forældre og elever.

Vi er kommet godt i gang med den første uge i skolen. Torsdag med en mere eller mindre almindelig skoledag og fredag med den første fordybelsesdag. Fredag arbejdede eleverne med deres værdier for, hvad de synes, er en god skole, en god lærer og en god kammerat. Vi fik nogle gode diskussioner med eleverne om dette.

Blære Friskole - Elev-Håndtræ

Desuden er skolen blevet pyntet op med billeder af alle eleverne, som de har dekoreret med billeder og tegninger af ting, der kendetegner dem. De hænger i gangen på skolen og alle er velkomne til at kikke forbi. Begge dele var en god proces, hvor eleverne var gode til at hjælpe hinanden. Hvor er det givende at have de store elever med. De er rigtig gode til at tage ansvar og hjælpe de yngre.

Gangen er også blevet pyntet af et træ med blade af elevernes hænder. Det ser rigtig flot ud, når man træder ind ad døren.

Næste fredag skal vi også arbejde med fællesskab. Vi laver IKKE mad næste fredag og det er vigtigt, at eleverne har madpakke med til kl. 10 og kl. 12. De fredage, hvor vi laver mad, spiser vi først kl. 12 og det er en god ide, at eleverne har en madpakke med til kl. 10. Der kommer snart en plan ud, der omhandler aktiviteterne om fredagen.

Vi har lavet ringetider ud fra bussernes køreplaner og det har været svært at passe dem til, når vi skal tage hensyn til tre forskellige busser. Det betyder desværre, at eleverne får en del ventetid. Nogle af eleverne har ventetiden om morgenen og andre om eftermiddagen. Om morgenen er der stilletime i spisesalen og biblioteket kl. 7.30-8, hvor eleverne kan læse, lave lektier, spille et spil eller lignende. Herefter er der et frikvarter, inden vi har morgensang kl. 8.15. Om eftermiddagen er eleverne også meget velkomne til at vente på skolen og de kan her lave samme aktiviteter som om morgenen.

Skolen holdt reception i fredags og den var godt besøgt af banker, foreninger, de andre friskoler, samarbejdspartnere og folk fra lokalområdet. Tak til alle jer der kikkede forbi, tak for de fine gaver og en stor tak til Støtteforeningen for at stå for traktementet, både her og til den første skoledag.

Vi har afholdt det første personalemøde i Boblen og har fået diskuteret nogle af de væsentligste udfordringer, der er opstået her i starten. Der er dog planlagt en pædagogisk dag for personalet om noget tid, hvor vi vil bede jer forældre om at byde ind med at få passet børnene, men mere om dette senere.

Velkommen til vores nye skole

Venlig hilsen Inge Engelst Christensen