Nyhedsbrev fra bestyrelsen, 28. juni, 2019

Skolen

På skoleårets sidste, ”rigtige” morgensamling sang alle elever Alberte Windings skønne sang ”Lyse nætter”, og de næste mange uger kan vi nyde de lune sommeraftner, solen, ferie og et lidt lavere tempo end hverdagens.

For siden august har alle elever fløjet afsted i et højt tempo for at lære nyt – og ud over skoleåret har der været masser af store begivenheder som frugtmarked, lejrtur, gymnastikopvisning, musical – blot for at nævne nogle.

Børnehuset

Tiden er også fløjet af sted i børnehaven og vuggestuen, og meget tid er især gået med at skabe en helt ny legeplads, og vi vil gerne sige tusind tak til alle frivillige, det er friskoleånd, når det er bedst. Børnehaven har kørt flere temaer, og i vuggestuen har naturen, nærhed og sproglig udvikling præget hverdagen. Vi har også sagt velkommen til flere nye medarbejdere, og vi har ansat Karen Mette som ny leder af hele børnehuset.

Nyt fra bestyrelsen

Som bestyrelse rummer et skoleår også mange opgaver og beslutninger. Bestyrelsens opgave er at sikre, at Blære Friskole og Børnehus er i god gænge, så vi kan skabe den bedste skole, børnehave og vuggestue i årene fremover. Det betyder også, at vi skal kunne træffe de nødvendige beslutninger, når det eksempelvis handler om ledelse og økonomi. I maj igangsatte vi en ansættelsesproces med henblik på en ny skoleleder. Vi har lagt vægt på en grundig ansættelsesproces med høj inddragelse af medarbejderne, og til jeres orientering har vi netop valgt at genopslå stillingen, da vi vil være sikre på, at vi får den bedst egnede på posten. Derudover skal vi oplyse, at der er indgået en aftale mellem skolen og Erik om, at Erik fratræder sin stilling på skolen. Erik har haft sin sidste arbejdsdag 30. juni. Skolen siger tak for samarbejdet og ønsker Erik held og lykke fremover.

Med konstitueringen af Preben som skoleleder er der ro på ledelsesfronten, og vi har et godt lærerteam. Preben fortsætter som konstitueret leder frem til 30. september og dermed tæt på det tidspunkt, vi forventer, at den nye leder tiltræder. Preben vil også varetage 6 lektioner om ugen i perioden. Det nye skoleår er planlagt, og det ser ud til, at tiden kommer til at flyve af sted igen med en masse spændende læring. Første skoledag er mandag den 12. august, hvor vi glæder os til at se elever og forældre til fællesspisning.

I August giver vi den fuld gas

Vi vender snart kalenderen og kan tage fat på det fjerde år. Vi har skabt et godt fundament, vores motto ”fra bog til virkelighed” bliver tydeligere og tydeligere i det, vi gør, og vi ser børn, der trives. Vi glæder os derfor til hele august, som vi har gjort til den store ”kampagne-måned”. Vi vil ud på gader og stræder og udbrede det gode budskab, og man vil kunne møde os i Aars til ”Liv i byen” den 10. august og by night den 29. august. I uge 32 skal vi have alle igang – for her skal vi hjælpe hinanden med at fylde postkasser med en hilsen fra os.

Tak til børn, forældre og ansatte for skoleåret 2018/2019 og rigtig god sommerferie til alle.