Nyhedsbrev, 16. januar 2018

Nu er skemaerne faldet på plads og Stefan indgår i Dortes skema. Han og Maria bytter dog lidt rundt, således at Stefan har 4.-5. klasse og 6. klasse i engelsk, og Maria har dansk i 7. klasse. Desuden overtager Stefan musik i 4.-6. klasse fra Louise, som i stedet tager en enkelt dansktime for Maria i 4.-5. klasse. De nye skemaer bliver lagt på intra i dag, og er gældende fra mandag d. 5. februar. Vi glæder os meget til at Stefan begynder. Han var på besøg på skolen tirsdag i sidste uge, og han faldt godt ind, gik rundt og fornemmede stemningen og talte med eleverne.

Indtil Stefan begynder, dækker Hanne Bisgaard Dortes skema. Hanne er uddannet pædagog, er 57 år, bor i Fjelsø og har stor erfaring fra vikararbejde på Fjelsø Friskole.

6.-9. klasse har arbejdet med projekt i den forgangne uge, og de har vist en stor arbejdsindsats og en masse kreativitet. Det har været nogle gode projekter og fine fremlæggelser. Med vores værdi om at holde et fagligt højt niveau, er vi glade for at kunne konstatere, at vores elever har rykket sig langt siden sidste år, både når det handler om at sætte sig ind i et fagligt område, at kunne formidle det, og i at skabe et produkt, som de kan benytte til at understrege deres viden.

0.-1. klasse har været til bolddag i Ålestrup Hallen sammen med 250 andre friskoleelever fra Himmerland. Det var en rigtig god dag og vi takker de forældre og bedsteforældre, der kørte eleverne frem og tilbage.

I dag har 0.-1. klasse holdt 100 dages fest, fordi de har gået i skole i 100 dage (cirka). De mødte alle op i deres fineste tøj og håret sat til narrestreger. De har leget forskellige lege, lavet ting med 100, hørt musik, danset, spist og hygget sig. De gik alle herfra i højt humør og med en hat, hvorpå der stod: ”100 dage klogere”.

De næste 4 fredage er der valgfag for 4.-8. klasse. De har kunnet vælge mellem: Lego, sløjd, håndarbejde og madkundskab. Eleverne er nu fordelt på de 4 hold og holdene kan ses på intra. Næsten alle har fået deres 1. prioritet opfyldt.

Lærernes pædagogiske dag er flyttet til fredag d. 2. marts, hvor vi gerne vil have hjælp til at overtage undervisningen. Lærerne vil gerne være behjælpelige med at lave en plan, enten én man kan følge slavisk, eller en plan lavet i samarbejde med jer. Vi håber, rigtig mange af jer vil tage imod dette tilbud om en dag, hvor I kan få et godt indblik i jeres børns hverdag.

Jeanet har travlt med at lave regnskabet fra sidste år, så I må have lidt tålmodighed med at få kontoudtog. Hvis I mangler jeres girokort, så prøv at tjekke jeres spamfilter eller slettet post.

Venlig hilsen Inge Engelst Christensen