Værdigrundlag

Værdigrundlaget i vuggestue og børnehave er, som på skolen ”At skabe det hele menneske.”

Børnene skal, fra de har første dag og til de tager turen over skolegården, opleve opmærksomme og omsorgsfulde voksne omkring sig. Børnene skal have følelsen af, at det er DERES børnehave og DERES rum til udvikling. De voksne, der er omkring børnene, skal være i stand til at se dem, der hvor de er i deres udvikling og lave tiltag, der kan hjælpe dem videre i det tempo, der passer det enkelte barn, igennem anerkendende pædagogik, ros, omsorg og nærvær.

Børn er forskellige, og deres udvikling sker gradvist, og ikke alle kan det samme på samme alderstrin. Derfor fokuserer vi på, hvordan vi gør overgangen fra vuggestue til børnehave samt fra børnehave til skole mild og nænsom.

I værdierne for børnehave og vuggestue vægtes selvværd og selvtillid. Leg, sjov og bevægelse er kodeord i vores vuggestue og børnehave. Den gode leg inspirerer til venskaber og gode relationer. Det skal være sjovt at gå i børnehave og vuggestue, der må grines og fjolles, og der skal være plads til at være barn.

Bevægelse er vigtigt, da det er med til at skabe sundhed og kropsbevidsthed. Børn lærer deres krop at kende ved at bruge den og ved at have mulighed for at afprøve grænser for egen kunnen.